Geschiedenis
 
Poffertjes, wie kent ze niet. De overheerlijke, oud Hollandse lekkernij voor jong en oud.

De geschiedenis van de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen” voert terug naar het jaar 1847. In dit jaar werd voor het eerst een vergunning voor de poffertjeskraam verleend. De grootvader van Joop van der Steen, Dirk, nam in dat jaar de poffertjeskraam over van zijn tantes, de gezusters Van der Steen.
In deze periode was de kraam "reizende” van locatie naar locatie. Ongeveer 13 tot 14 plaatsen per seizoen werden voor een aantal weken bezocht. Het vervoer van de gehele kraam ging per schuit.
Het was in 1921 toen in Bussum de Nassaulaan als winkelstraat feestelijk geopend werd en daarbij hoorde natuurlijk een poffertjeskraam. Vanaf dat moment kwam de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen” ieder jaar weer terug in Bussum. In 2016 stond de derde generatie van Van der Steen sinds 1966 achter de poffertjes bakplaat en wafeloven.
Het poffertjesrecept bestaat al zo' n 167 jaar, en is net zo oud als de poffertjeskraam zelf. De stijl is mede zo lang bewaard gebleven doordat delen van de poffertjeskraam nog steeds hetzelfde zijn. Zoals b.v. de grenen bovenbouw en de deuren. Dit is ook te zien op de foto's die in de poffertjeskraam hangen. 

Wij van de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen”, serveren de poffertjes, per portie van 15 stuks, met een royaal klontje roomboter erop en ruim bestrooid met poedersuiker. Speciale poffertjes met likeur (Grand Marnier of Rum) of met gember serveren wij ook. Uiteraard bakken wij ook poffertjes conform de wensen van dieet-patiënten zoals bv. zoutarm en suikervrij. Brengt u zelf "glutenvrij” meel mee, dan kunnen wij ook daar poffertjes van bakken. Onze poffertjes zijn Lactose-vrij!
De Oudhollandse wafelen worden ook gebakken volgens een eeuwen oud recept. De wafelen worden overgoten met gesmolten roomboter en poedersuiker met een klein beetje kaneel.
Ons geheime recept voor de overheerlijke poffertjes en wafelen geven wij uiteraard niet prijs. Komt u zelf proeven.
Natuurlijk kunnen de poffertjes en wafelen ook mee naar huis genomen worden.