Geschiedenis
 
Poffertjes, wie kent ze niet. De overheerlijke, oud Hollandse lekkernij voor jong en oud.
 
De geschiedenis van de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen” voert terug naar het jaar 1847. In dit jaar werd voor het eerst een vergunning voor de poffertjeskraam verleend. Dirk van der steen nam in dat jaar de poffertjeskraam over van zijn tantes, de gezusters Van der Steen.
In deze periode was de kraam "reizende” van locatie naar locatie. Ongeveer 13 tot 14 plaatsen per seizoen werden voor een aantal weken bezocht. Het vervoer van de gehele kraam ging per schuit.
Het was in 1921 toen in Bussum de Nassaulaan als winkelstraat feestelijk geopend werd en daarbij hoorde natuurlijk een poffertjeskraam. Vanaf dat moment kwam de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen” ieder jaar weer terug in Bussum.
Dirk deed de kraam over aan zijn zoon Johan van der steen. Na enkele jaren de kraam gerund te hebben, deed Johan de kraam op zijn beurt weer over aan zijn middelste zoon Joop van der steen en zijn vrouw Lia. Zij hebben de kraam geëxploiteerd tot oktober 2016.
In 2017 werd de kraam overgenomen door Henk en Marjolein Roels.

Naast Bussum wordt sinds 1915 ook Breukelen jaarlijks aangedaan.
Nog steeds krijgen alle schoolkinderen van Breukelen poffertjes van de Dudok de Wit Stichting.En ook staat de nog steeds jaarlijks in Bussum en Breukelen

Het poffertjesrecept bestaat al sinds 1847, en is net zo oud als de poffertjeskraam zelf.
De stijl van de kraam is mede zo lang bewaard gebleven doordat delen van de poffertjeskraam nog steeds hetzelfde zijn. Zoals b.v. de grenen bovenbouw en de deuren. Dit is ook te zien op de foto's die in de poffertjeskraam hangen.
Elke winter voeren we onderhoud uit aan de kraam, maar we nemen de ouderwetse stijl van de kraam in ogenschouw en proberen de authentieke sfeer te bewaren 

Wij van de "Oud Hollandsche Poffertjes en Wafelkraam D. van der Steen”, serveren de poffertjes, per portie van 15 stuks, met een royaal klontje roomboter erop en ruim bestrooid met poedersuiker. Speciale poffertjes met likeur (Grand Marnier of Rum) of met gember serveren wij ook. Uiteraard bakken wij ook poffertjes conform de wensen van dieet-patiënten zoals bv. zoutarm en suikervrij. Brengt u zelf "glutenvrij” meel mee, dan kunnen wij ook daar poffertjes van bakken. Onze poffertjes zijn Lactose-vrij!
De Oudhollandse wafelen worden ook gebakken volgens een eeuwen oud recept. De wafelen worden overgoten met gesmolten roomboter en poedersuiker met een klein beetje kaneel.
Ons geheime recept voor de overheerlijke poffertjes en wafelen geven wij uiteraard niet prijs. Komt u zelf proeven.
Natuurlijk kunnen de poffertjes en wafelen ook mee naar huis genomen worden.